5x leuke ideeën voor in de tuin

Blog 5x leuke ideeën voor in de tuin

Een tuin waarin je je kunt terugtrekken is altijd een prettig idee. Heerlijk zonnen, een kopje koffie drinken in de ochtend of om simpelweg te kunnen genieten van mooie planten. Maar om optimaal te kunnen genieten van jouw tuin moet de tuin wel aan jouw wensen voldoen. Wil jij jouw tuin eens opknappen en een gezellig sfeer creëren? Dan kun je de onderstaande ideeën eens lezen.

1. Overkapping

Wil je een overkapping laten plaatsen? Het is niet nodig om daar over te twijfelen. Een overkapping is namelijk een echte eyecatcher in de tuin, en bovendien ook een tweede woonkamer. Een overkapping kun je ook nog eens gezellig aankleden. Richt de overkapping bijvoorbeeld in met dezelfde stijl als de woonkamer, zodat je de overkapping met de woning betrekt. En wat dacht je van een heerlijke houtkachel in de overkapping? Zeg maar hallo tegen een warme, aangename winter!

2. Nieuwe schutting

Een schutting die bijna omvalt is geen gezicht, vooral niet wanneer je de rest van jouw tuin ook gaat aanpakken. Een houten schutting laten plaatsen is daarom een goed idee. Hout geeft een stoere uitstraling, staat natuurlijk en is ook nog eens duurzaam. Wanneer je de schutting wil opvrolijken, kun je borders langs de schutting maken of bloembakken. Plant hier mooie bloeiers in zodat je jouw tuin iets meer kleur geeft.

3. Moestuintje

Veel mensen vinden het leuk om te zien hoe planten groeien. Kun jij jezelf hier ook in vinden? Leg dan een moestuintje aan. Het hoeft geen grote moestuin te zijn: je kunt zelfs in één vierkante meter al heel wat kruiden, groente en fruit kweken. Bovendien is dit project niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

4. Vijver

Een vijver straalt een bepaalde rust uit. Dit heeft waarschijnlijk te maken door het stromende water, een geluid waar veel mensen relaxt van worden. Bovendien kun je veel planten kwijt in een vijver en is het ook nog eens goed voor de dieren. Zo vinden onder andere kikkers en insecten een vijver erg prettig. Redenen genoeg dus om een vijver aan te leggen in jouw tuin.

5. Sfeerverlichting

Een ander leuk idee voor jouw tuin, is om sfeerverlichting aan te leggen. Verlichting is natuurlijk praktisch, dat weten we allemaal. Maar verlichting kan de tuin ook een gezellig sfeertje geven. Verlicht bijvoorbeeld een grote boom door middel van een grondspot, of verlicht de overkapping met inbouwspots. Je zult meteen zien wat voor effect dit zal opleveren.

Recente berichten