Skateboards voor kinderen

Blog Skateboards voor kinderen

Skateboarden is een stoere sport. Je kunt met een skateboard naar school gaan of na school trucjes oefenen in een skatepark. Maar hoe begin je met skateboarden? We leggen het hier aan je uit:

Welk skateboard heb je nodig om te beginnen?

Als je net begint met skateboarden kun je in principe op elk board leren rollen, maar op een penny board of een normaal skateboard is dit het allermakkelijkst! Een penny board is een klein skateboard gemaakt van kunststof met grote wielen. Met de grote wielen kun je gemakkelijk op straat rollen. Een normaal skateboard heeft een ovale vorm. Dit is het board die je naar het skatepark mee kunt nemen en waar je later ook trucjes op kunt leren. Dit skateboard heeft kleinere wieltjes waardoor je minder soepel op straat rolt, maar je wel trucjes mee kunt doen omdat ze niet zo zwaar zijn. Voor de allerkleinsten is er ook een miniversie van het skateboard. Deze is perfect voor jonge kinderen om op te leren rijden. Bij Top1Toys kun je deze skateboards gemakkelijk bestellen of afhalen in de winkel.

Vaart maken

Om vaart te maken, zet je een voet op het skateboard. Dit is je voorste voet. Je gaat met je volle gewicht op dat been op het skateboard staan en met de andere voet geef je een duwtje om vooruit te komen. Dan kun je je voet meteen weer op de grond zetten. Als dit lukt, kun je proberen je voet achter je andere voet op het skateboard zetten. Dit kun je dan oefenen tot je vertrouwd wordt met het rondrijden op een skateboard.

Tip: als je met beide voeten op je skateboard staat, zorg dan dat beide voeten een beetje scheef staan. Want als je met je tenen vooruit staat, sta je niet zo stabiel. Je kunt dan op je tenen of hakken leunen om te sturen.

Stoppen

Als je net begint en je nog vrij langzaam gaat, kun je rustig van het skateboard afstappen. Maar wat als je sneller gaat en je niet meer van het skateboard kunt afstappen? Dan is het tijd om te leren remmen zoals de pro’s remmen! Je kunt dan op twee manieren remmen. Als eerste kun je je achterste voet zachtjes over de grond laten glijden zodat je langzaam afremt. Je kunt ook stoppen door het flapje onder je achterste voet tegen de grond aan te duwen. Oefen deze beweging eerst als je nog stil staat en ga dit daarna met een beetje vaart proberen!

Op naar het skatepark!

Zo, nu je vaart kunt maken en veilig kunt stoppen, is het tijd om een kleine ramp in het skatepark te proberen. Je kunt iemand vragen om je handen vast te houden als je dit de eerste keer doet. Ga ongeveer een meter voor de bovenkant van de ramp staan en als er niemand aan komt, kun je jezelf een klein beetje vaart geven. Zorg dat je stabiel op je skateboard staat voordat je van de ramp af gaat.

Bonus tip: Op YouTube vind je heel veel video’s voor beginnende skateboarders. Je leert veel als je kijkt hoe andere mensen dit doen!

Recente berichten