Zo kies je de juiste jeans bij jouw figuur

Blog Zo kies je de juiste jeans bij jouw figuur

Waar we een paar jaar geleden alleen nog maar skinny jeans droegen, zijn er tegenwoordig veel meer broeken op de markt gekomen die we met vol lof dragen. Toch is het lastig om te bepalen welke jeans past bij welk figuur. Hieronder geven wij jou een aantal tips.

1 Zandloperfiguur

Met een zandloperfiguur heb jij een smalle taille, maar jouw heupen staan in verhouding met je schouders. Bij een zandloperfiguur is het mooi als je een jeans met een hoge taille draagt. Let er wel op dat de broek ook weer niet te strak zit. 

2 Peerfiguur

Met een peerfiguur heb je smalle schouders en een slanke taille, maar volle billen, benen en heupen. Een bootcut jeans of een flared jeans past goed bij dit figuur: hierdoor komt jouw figuur meer in balans. Zorg voor een jeans zonder veel stiksels of figuren.

3 Appelfiguur

Wanneer je brede schouders hebt met volle borsten en slanke benen, heb je een appelfiguur. Voor dit figuur kun je veel jeans dragen: de jeans met de hoge taille, of een bootcut, flared, slim of straight jeans die jouw benen langer doen laten lijken. Je kunt beter geen jeans dragen die wijd zit aan de bovenkant.

4 Recht figuur

Bij een recht figuur zijn de schouders even breed als de heupen en je hebt geen duidelijke taille. Jeans die wat losser zitten zoals de boyfriend, girlfriend of mom jeans zijn een echte go! Ook kun je gaan voor een aansluitende jeans.

5 Omgekeerde driehoek

De schouders zijn breder dan de heupen, met slanke benen en volle borsten: dat is de omgekeerde driehoek. Bij dit figuur staat een jeans met wijde pijpen fantastisch. Je kunt beter jeans vermijden die te strak zitten.

Recente berichten